Wethouder ziet weinig in 30km/u-plan voor Leimuiden

LEIMUIDEN - Wethouder Dolf Kistemaker (verkeer) ziet weinig in het voorstel om de snelheid in Leimuiden overal te verlagen tot maximaal 30 kilometer per uur. Dat staat dinsdag in het Algemeen Dagblad. Het voorstel werd ingediend door het CDA en Samen voor Kaag en Braassem.

De wethouder geeft in de krant aan dat de snelheid pas omlaag kan als bepaalde wegen zijn heringericht. Op wegen zoals de Dorpsstraat en de Tuinderij is het nu te verleidelijk om harder te rijden dan 30 kilometer per uur. 

Wethouder Kistemaker vraagt zich ook af wie gaat controleren of automobilisten zich aan de snelheid houden. Hij denkt dat de politie daar te weinig tijd voor heeft. Daarnaast is het niet altijd mogelijk om werkzaamheden naar voren te halen. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat Kistemaker de raadsleden aanraadt niet in te stemmen met het voorstel van CDA en Samen voor Kaag en Braassem. Op 5 februari wordt het voorstel besproken door de gemeenteraad. 

In een deel van Leimuiden is de snelheid al teruggebracht naar 30 kilometer per uur. CDA en Samen voor Kaag en Braassem geven in hun voorstel aan het logisch te vinden dit overal te doen.

advertentie advertentie