Gepubliceerd op 20 Maart 2020 om 11.21 uur

Winkelhart Roelofarendsveen steunt lokale sierteelt

ROELOFARENDSVEEN - Wie vrijdag 20 en zaterdag 21 maart bij een van de dertig aangesloten winkels van Winkelhart Roelofarendsveen minimaal 15 euro besteedt, krijgt een bos Veense tulpen cadeau. Winkels in het centrum van Roelofarendsveen steunen hiermee de lokale sierteelt.

'Met deze actie zorgen we ervoor dat de bloemen goed terecht komen, dat de kwekers en verwerkers een vergoeding krijgen én stimuleren we consumenten om zelf ook bloemen te kopen', zegt Joris Koek, voorzitter van Winkelhart Roelofarendsveen. 'Zo staan we samen sterk in deze moeilijke en onzekere tijden.'

De tulpen worden verwerkt door Tulpen.nl, een bloemenverwerkingsbedrijf die met veel lokale tulpenkwekers samenwerkt. Via de etikettekst op de tulpenhoes wordt de consument aangespoord om komende weken vooral ook zelf een gezellig bloemetje of plantje te (blijven) kopen, voor zichzelf en als cadeautje voor anderen.

Bloemenstal op Noordplein

Bloemenservice Nederland staat daarnaast de komende tijd met een speciale bloemenstal op het Noordplein. De bloemen, boeketten en planten die daar verkocht worden, worden in samenwerking met Platform Tuinbouw Veenstreek zoveel mogelijk bij lokale kwekers ingekocht.

advertentie
 
advertentie