Winkeliers Leimuiden sturen brief aan gemeente voor geleden schade rondom werkzaamheden

LEIMUIDEN - Klanten die niet meer terugkeren vanwege eerdere overlast door bouwactiviteiten. Ondernemers uit de winkeliersvereniging in Leimuiden zeggen daar last van te hebben, na de recente werkzaamheden op en rond het Dorpsplein. De vereniging stelt de gemeente aansprakelijk voor de geleden schade. Dat schrijft het AD.

In een brief aan het gemeentebestuur doet de winkeliersvereniging hun verhaal. Wel geven ze aan dat goede wegen, verkeersveiligheid en vervanging van het riool goed zijn voor het algemene belang. De winkeliers in het dorpshart van Leimuiden hebben echter minder begrip voor het feit dat winkels de deuren hebben moeten sluiten omdat werkzaamheden uitliepen. 

Toekomst onzeker

‘Wij nemen het de gemeente kwalijk dat zij nooit voor ons zijn opgekomen en zij niet handhavend hebben opgetreden in geen enkele periode (bouw Dorpshart en onderhoud wegens Dr. Stapenséastraat.)', schrijft de vereniging in hun brief aan de gemeente. De vereniging geeft aan dat de toekomst van het winkelaanbod onzeker is als er geen maatregelen worden genomen. 'De weg is inmiddels weer een maand of vier open, maar nog steeds merken we dat niet alle klanten hun weg terug hebben gevonden.'

Lees ook: Verdachte van doden Simmie uit Leimuiden komt na twee jaar voor de rechter in de VS

advertentie advertentie