Woondiensten Aarwoude en MeerWonen gaan mogelijke fusie onderzoeken

Foto: weinstock

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Woningcorporaties Woondiensten Aarwoude en MeerWonen gaan samen een mogelijke fusie onderzoeken. Uit dat onderzoek moet blijken of een fusie van de woningcorporaties meerwaarde kan opleveren voor huurders en woningzoekenden.

Woondiensten Aarwoude is met zo'n 2.000 zogeheten verhuureenheden actief in de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop. MeerWonen is actief in de gemeenten Kaag en Braassem en Oegstgeest met zo'n 3.400 verhuureenheden. 'Beide corporaties functioneren goed en zijn financieel gezond', melden de woningcorporaties in een bericht. 'We zien echter ook dat er steeds meer van ons als kleine corporaties gevraagd wordt en dat die ontwikkeling doorgaat.'

Beide corporaties verwachten dat een grotere schaal zal leiden tot een robuustere organisatie en daardoor voordelen zal opleveren voor huurders, woningzoekenden en stakeholders. De medewerkers van de woningcorporaties, de huurdersorganisaties en de wethouders zijn woensdag geïnformeerd over het fusieonderzoek. 'Zij zullen op de hoogte worden gehouden over het verloop van het onderzoek en er zoveel mogelijk bij worden betrokken.'

Bestuurder Danny Visser vertrekt

De huidige bestuurder van Woondiensten Aarwoude, Danny Visser, verlaat de woningcorporatie per 1 maart. Visser wordt de nieuwe bestuurder van woonstichting SSW. SSW verhuurt en beheert ruim 5000 woningen, garages en bedrijfspanden in onder meer De Bilt, Bilthoven en Maartensdijk.

'Dit is een logische vervolgstap in zijn loopbaan, die los staat van dit onderzoek', melden de woningcorporaties. Woondiensten Aarwoude heeft besloten een interim-bestuurder te gaan benoemen die Danny Visser tijdelijk opvolgt.

Lees ook: Woondiensten Aarwoude gaat 104 woningen energieneutraal maken

advertentie advertentie