Woondiensten Aarwoude gaat 104 woningen energieneutraal maken

Foto: Woondiensten Aarwoude

LEIMUIDEN/WOUBRUGGE - Dit jaar worden 104 sociale huurwoningen in Leimuiden, Woubrugge en Langeraar volledig energieneutraal gemaakt. Het is de start van het verduurzamingsprogramma van Woondiensten Aarwoude.

Dit jaar worden 104 woningen, die gebouwd zijn in de jaren 60, onder handen genomen. 'Na de ingrijpende renovatie kwalificeren de woningen zich als zogeheten nul-op-de-meter woningen', meldt Woondiensten Aarwoude. Kruipruimtes worden geïsoleerd, er worden geïsoleerde daken en gevels geplaatst en de woningen worden voorzien van nieuwe kunstof kozijnen met driedubbel glas.

Om te zorgen dat de woningen net zoveel energie opwekken als een huishouden gemiddeld verbruikt, worden er ook zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwin-installatie geplaatst.

Geen huurverhoging

De woningcorporatie zegt nog nooit zoveel geïnvesteerd te hebben in een verduurzamingsproject. 'Wij zijn bereid om veel te investeren in het verduurzamen omdat die investering ook heel veel oplevert', zegt Danny Visser, bestuurder van Woondiensten Aarwoude. Bewoners van de huizen worden niet geconfronteerd met een huurverhoging.

BAM Wonen gaat het verduurzamingsproject uitvoeren. Als alles volgens planning verloopt wordt dit voorjaar gestart met de woningen in Leimuiden, Langeraar en Woubrugge volgen daarna.

Lees ook: Bouw van 24 nieuwe huurwoningen in Leimuiden start in voorjaar

advertentie advertentie