Woondiensten Aarwoude koopt sociale huurwoningen in voormalig gemeentehuis Jacobswoude

RIJNSATERWOUDE - Woondiensten Aarwoude koopt zeven van de vijftien appartementen die worden gebouwd in het voormalige gemeentehuis van Jacobswoude. Naar verwachting worden de woningen in maart 2022 opgeleverd, waarna ze als sociale huurwoningen beschikbaar komen.

Vorig jaar november gaf de gemeente Kaag en Braassem opdracht aan Bolton Renovatie b.v. om het gebouw te transformeren naar vijftien appartementen en een Integraal Kind Centrum (IKC). Naar verwachting worden in december van dit jaar de bouwwerkzaamheden grotendeels afgerond. Daarna wordt de openbare ruimte rond het gebouw aan de Herenweg ingericht.

Na de zomer van 2022 wordt gestart met de bouw van acht twee-onder-één-kapwoningen die achter het voormalige gemeentehuis komen te staan. De woningen komen tussen het Woudse Hout en de ijsbaan. 'Ook wordt er binnenkort gestart met de planvorming van de vrijkomende locatie (huidige scholenlocatie). Naar verwachting kunnen daar twintig tot dertig woningen gerealiseerd worden', meldt de gemeente.

advertentie advertentie