Nieuwe woonomgeving voor 18 jongvolwassenen met meervoudige beperking

Foto: Gewoon Onbeperkt Thuis

ROELOFARENDSVEEN - Drie ouderparen hebben de handen ineengeslagen om te komen tot een prettig thuis voor hun jongvolwassen kinderen met een meervoudige beperking. Daarom hebben zij eind vorig jaar de Stichting Gewoon Beperkt Thuis opgericht. 

Voor deze jongeren is het niet vanzelfsprekend en haalbaar om zelfstandig te wonen, maar zeggen de initiatiefnemers: 'Zij verdienen ook een plek waar zij oud kunnen worden, juist en vooral als de ouders er niet meer zijn.'

Het plan is een huis voor achttien jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Er komen twee groepen van negen bewoners, ieder met een eigen woonkamer en ruimte voor dagbesteding. Iedere bewoner krijgt zijn eigen studio. 

Momenteel is de organisatie in gesprek met de gemeente, fracties en diverse andere partners over mogelijke locaties in Roelofarendsveen, het liefst vlak bij winkels en horeca.

Gewoon Beperkt Thuis wenst ook verbinding met de wijk. 'De ervaring leert dat niet alle bewoners dagbesteding afnemen, dus dan is er ook ruimte voor dagbesteding voor mensen van buiten de woonomgeving', vertelt voorzitter Richard Hogenboom. 

De stichting wil graag meer bekendheid geven aan het project en hoopt op die manier meer ouders te vinden die interesse hebben in een woonplek voor hun kind. Meer informatie is hier te vinden.

advertentie advertentie