Woonstichting MeerWonen kiest voor kleine huurverhoging

MeerWonen Foto: MeerWonen

KAAG EN BRAASSEM - Woonstichting MeerWonen verhoogt de huur voor haar bewoners dit jaar met 1,6 procent. De corporatie blijft hiermee ruim onder de maximaal toegestane verhoging van 3,1 procent die ze per sociale huurwoning mag berekenen.

MeerWonen vindt betaalbaar wonen belangrijk en wil de huur niet meer dan nodig verhogen. Ook wil de corporatie de bewoners een hart onder de riem steken in deze tijd van stijgende inflatie, hoge stookkosten en een mogelijke verhoging van gemeentelijke belastingen. MeerWonen is financieel gezond en wil de huurders daarvan laten meeprofiteren. De bewoners van de reguliere huurwoningen krijgen per 1 juli daarom een huurverhoging van 1,6 procent.

Voor huishoudens met een inkomen vanaf 48.836 euro hanteert MeerWonen een gematigde huurverhoging van 37 euro per maand. Zij betalen daarmee een meer marktconforme huur voor de woning. Net als de afgelopen jaren berekent de corporatie hierbij niet de maximale bedragen. De opbrengst van de inkomensafhankelijke huurverhoging gebruikt zij om bestaande sociale huurwoningen te verduurzamen.

De vaststelling van de jaarlijkse huurverhoging is in goed overleg met huurdersorganisatie HMW tot stand gekomen.

advertentie advertentie