Woubrugse schaatsster Chloé Hoogendoorn wereldkampioen op Team Pursuit

Angel Daleman, Jade Groenewoud en Chloé Hoogendoorn Foto: Angel Daleman, Jade Groenewoud & Chloé Hoogendoorn (FocusbyHanneke)

INZELL/WOUBRUGGE - Chloé Hoogendoorn (18) uit Woubrugge heeft deelgenomen aan de World Cup finale en het WK Junioren in het Duitse Inzell. Het Nederlandse team werd zondag wereldkampioen op de Team Pursuit.

Chloé reed met Angel Daleman en Jade Groenewoud op de ISU World Junior Speed Skating Championships overtuigend naar het goud. Ze wonnen met bijna negen seconden voorsprong op de nummer 2, het team van de Verenigde Staten. Het Duitse team eindigde vlak daarachter op de derde plaats.

In het WK Allround klassement na vier afstanden (500 m, 1500 m, 1000 m en 3 km) werd Chloé vierde. Zaterdag reed ze een ijzersterke 3 km (7de plaats) en haalde bijna vijf seconden van haar persoonlijke record af, naar 4.15,68. Op de 500 meter werd de Woubrugse 6de, op de 1500 meter 8ste en op de 1000 meter 4de.

Mass Start

Het lid van IJsvereniging Woubrugge won een week eerder in de ISU Junior World Cup finale zilver op de Mass Start. Dat was goed voor goud in het overall klassement na drie World Cups Mass Starts in het seizoen 2022-2023. Chloë sloot zondag het WK af met een zilveren medaille op de Mass Start.

advertentie advertentie