WVC rouwt om overleden erelid Ineke de Jong: ‘Zij was de moeder van de club’

Foto: SV WVC

ROELOFARENDSVEEN – Afgelopen week is erelid Ineke de Jong van de voetbalvereniging WVC overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Door de maatregelen rondom het coronavirus is een samenkomst niet mogelijk, en dat is erg lastig. De vereniging heeft daarom drie dagen het hek van het voetbalcomplex geopend, zodat er bloemen en kaartjes neergelegd kunnen worden.

‘Het overlijden van Ineke de Jong heeft binnen de club een enorme impact’, laat Ed Muller, voorzitter van voetbalclub WVC weten in het radioprogramma KB Actueel. ‘Zij was de moeder van de club en iedereen kende haar. Tientallen jaren stond ze achter de bar, maar ook voor de bar. Ze had voor iedereen een goed woord en was altijd enthousiast en positief. Ze was echt een icoon binnen de club.’

Dat het overlijden van Ineke de Jong tot grote verslagenheid leidt bij leden van de club is ook te zien aan reacties op sociale media, waar massaal medeleven wordt betuigd. ‘We gaan drie dagen het hek openstellen bij WVC, zodat iedereen op het bordes bloemen en kaartjes neer kan leggen’, aldus Muller. ‘Dan kunnen mensen op hun eigen moment langskomen en dan hopen we dat mensen de ‘1,5 meter-regel’ in acht gaan nemen.’

Gelegenheid tot afscheid

De coronacrisis heeft een enorme invloed op de voetbalvereniging. Er worden geen wedstrijden gespeeld, er zijn geen trainingen en bij de vereniging komen geen inkomsten binnen doordat alles afgesloten moet blijven. Maar het overlijden van De Jong overschaduwd alles. 'Het overlijden van een erelid van de club is natuurlijk vele malen erger', zegt Muller.

'Dit is een enorme klap en het is lastig dat we niet bij elkaar kunnen komen, maar we proberen het op deze manier in goede banen te leiden.' Tot dinsdagavond 20.00 uur is er mogelijkheid om bloemen neer te leggen en het condoleanceregister te tekenen.

Laatste eerbetoon

Als laatste eerbetoon aan De Jong is het woensdagmiddag mogelijk om met een auto langs het huis van Ineke en Peter te rijden. Dat kan tussen 13.45 en 14.45 uur. Iedereen wordt verzameld op de parkeerplaats van WVC, waar vrijwilligers zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

'De rouwauto staat voor het huis, zo kan er dus toch nog een laatste groet aan Ineke worden gebracht', meldt de voetbalvereniging in een bericht. De uitvaart vindt daarna in besloten kring plaats.

KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.

Lees ook: Burgemeester Van der Velde over overlijden coronapatiënt: ‘Het is heel triest’

advertentie advertentie