Zaterdag lammetjesdag bij Buitenverwachting: ‘Drukke, maar mooie periode’

Foto: Ben Kerckx

UPDATE | De lammetjesdagen zijn afgelast, vanwege de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

HOOGMADE - Aanstaande zaterdag organiseert boerderij Buitenverwachting de eerste lammetjesdag van dit jaar. Bij de boerderij aan de Vlietkade in Hoogmade worden op die dag verschillende activiteiten georganiseerd om de lente, die volgende week begint, te vieren.

‘We hebben ongeveer achttien jonge geitjes en vijftien lammetjes’, laat Henk van Rijn van boerderij Buitenverwachting weten in het radioprogramma KB Actueel van Studio Kaag en Braassem. ‘Dat blijft denk zo, maar misschien dat er nog wat geitjes bij komen aanstaande week. Die zijn dan nog extra klein. We hebben hier ook wat kalfjes en nog wat varkens en kippen, dus er is heel veel diversiteit.’

De lammetjesdagen worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Naar buiten!. Dat is een stichting die de jeugd stimuleert om naar buiten te gaan. ‘Die doen ook nog wat extra activiteiten, zoals bodemdiertjes zoeken, knutselen en pesto maken van wilde planten, die we hier in de tuin en in het weiland kunnen vinden.’ Ook kunnen kinderen hun zintuigen testen, door met hun hand in een bak te voelen, en dan te raden wat het is.

Drukke, maar mooie periode

Met de komst van het voorjaar komt er weer een drukke, maar wel een hele mooie periode aan, laat Van Rijn weten. ‘Ik zit dagelijks tussen het jonge leven, met de jonge geitjes en lammetjes die geboren worden. Daar kijk ik in december alweer naar uit. Ook gaan de koeien over ongeveer een maandje weer de wei in. Dat is ook altijd een mooi moment.’

De lammetjesdagen bij Buitenverwachting zijn op zaterdag 14 en zaterdag 21 maart van 10.00 tot 15.00 uur te bezoeken.

KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.

advertentie advertentie