Zomerspelen Hoogmade op acrobatische tour met Festival du Cirque

Luchtkussen tijdens Zomerspelen Hoogmade, editie 2015 Foto: Zomerspelen Hoogmade

HOOGMADE – De Zomerspelen 2022 van Hoogmade gaan door. Na twee jaar van annuleren staat Hoogmade zaterdag 19 en zondag 20 augustus in het teken van Festival du Cirque. De 37ste editie.

De Zomerspelen vinden weer plaats op het speelveld aan het Hendrik Plantsoen. Het Festival du Cirque wordt een mix van festival vibes en acrobatisch vertier. Voor de jongste tot de oudste jeugd is er vanaf zaterdag 19.00 uur tot de volgende avond 23.45 uur van alles te beleven.

Vrijdag is er om 20.00 uur een gezellige pubquiz/swingo waar dorpsgenoten in teamverband leuke vragen voorgeschoteld krijgen. Dit jaar is er extra uitgepakt met beeld en geluid om de avond zo goed mogelijk te vullen.

Circus

Zaterdag begint het programma om 9.30 uur met een poppenkast voor de allerkleinsten. Het verhaal staat volledig in het teken van circus. Voor de basisschooljeugd begint 11.00 een circusworkshop. Onder begeleiding van een professioneel jongleur wordt hen de fijne kneepjes jongleren en balanceren bijgebracht. Om 15.00 staat de opblaasversie van Stef Stuntpiloot klaar. Wie blijft er het langste staan? Iedereen mag een poging wagen.

Het avondprogramma begint 19.00 met een kinderdisco met aansluitend om 20.00 uur het beroemde Hoogmaas Open Podium. Het podium waar iedereen uit Hoogmade zijn kunsten mag vertonen. De zaterdagavond sluit af met de Mega Meezing Sensatie, met medewerking van Frank Stardust. Zo doet Zomerspelen Hoogmade er alles aan om de zomervakantie op een feestelijke manier af te sluiten.

Vrijwilligersoproep

De organisatie van Zomerspelen Hoogmade doet haar werk met veel plezier. Toch ontkomt ook het bestuur niet aan de alom bekende problemen bij het overeind houden van dit door vrijwilligers georganiseerde feest. Het lukt niet altijd meer om voldoende vrijwilligers te vinden en ook in het bestuur ontstaan lege plekken. Vandaar de oproep aan iedereen die deze traditie in Hoogmade een warm hart toedraagt en een handje wil helpen. Aanmelden kan via zomerspelenhoogmade@gmail.com.

advertentie advertentie