Zware onweersbuien verwacht op dinsdagavond, KNMI waarschuwt

Onweer Foto: Mike Mourits

KAAG EN BRAASSEM - Dinsdagavond 9 juli zijn er zware onweersbuien op komst. Het KNMI geeft daarom code oranje af in Nederland. De waarschuwing geldt van dinsdag 17.00 uur tot middernacht. 

De onweersbuien kunnen gepaard gaan met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur, hagel van 2-4 cm en veel regen in korte tijd (20-40 mm).

De onweersbuien trekken van het zuidwesten naar het noordoosten over Nederland. Door deze buien kan er dus plaatselijk veel regen, intensief onweer, grote hagel en zware windstoten optreden. Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en het vallen van grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten kunnen deze weesomstandigheden gevaarlijk zijn. In de nacht naar woensdag trekken de onweersbuien richting Duitsland. 

Wanneer is er sprake van code oranje?

Bij code oranje is er grote kans op gevaarlijk weer waarbij de impact groot is met mogelijk schade, letsel of veel overlast. Dit kan plaatselijk zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven. 

Lees ook: Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Hoogmade helemaal gerenoveerd: ‘We hebben er hard voor moeten vechten’

advertentie advertentie