Zware windstoten en buien op komst, KNMI waarschuwt

Foto: Pixabay

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Storm Isha is nog maar net vertrokken, maar toch staat ons opnieuw onstuimig weer te wachten. In de nacht van dinsdag op woensdag worden weer zware windstoten verwacht.

Dinsdag overdag ga je al voelen dat de wind in kracht toeneemt, voorspelt Weeronline. In de loop van dinsdagavond zwelt de zuidwestenwind verder aan.

Daarom moeten vooral het noorden en westen tot en met woensdagochtend rekening houden met zware windstoten. Het KNMI heeft voor de kustprovincies vanaf 22.00 uur ook een code geel afgegeven. Dit betekent dat verkeer en buitenactiviteiten hinder van de wind kunnen ondervinden.

Buien trekken over

Ook trekken in de nacht buien over de regio. Tijdens een intensieve bui kunnen de windstoten mogelijk nog wat harder uitpakken, waarschuwt Weeronline.

Aan de noordkust kunnen de windstoten mogelijk tot 100 kilometer per uur oplopen Tot een officiële storm, zoals maandag het geval was, met een uurgemiddelde van windkracht 9 komt het waarschijnlijk niet.

Drukke ochtendspits

Door de windstoten kan de ochtendspits wat drukker verlopen. Denk hierbij aan takken die af kunnen breken en op de weg kunnen komen. Het voordeel is dat het tijdens de ochtendspits in grote delen van het land gewoon droog is.

advertentie advertentie