Zwarte Piet niet meer welkom op scholen van WIJ de Venen

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Scholenkoepel SPO WIJ de Venen neemt dit jaar afscheid van Zwarte Piet. In een brief aan ouders en verzorgers laat de scholenkoepel weten in de afgelopen jaren stap voor stap een andere mening te hebben gekregen over Zwarte Piet.

'Een paar jaar geleden werd Zwarte Piet nog heel enthousiast ontvangen op onze scholen, de mooiste verhalen zijn bedacht voor Sint en zijn zwarte knechten. Maar langzamerhand is het ons duidelijk geworden dat we te veel mensen, ook kinderen, kwetsen met onze Sinttraditie', schrijft de scholenkoepel in de brief. 'En daarom hebben we nu stichtingsbreed besloten om afscheid te gaan nemen van de zwarte kleur van de Pieten.'

Het uiterlijk van Piet zal vanaf dit jaar anders zijn op de scholen, de scholenkoepel zegt nog niet op welke manier. Ook de versieringen, die tijdens het sinterklaasfeest worden gebruikt, worden aangepast. Onder SPO WIJ de Venen vallen onder andere de basisscholen Ter Does in Hoogmade, De Lei in Leimuiden, De Kinderarcke in Rijnsaterwoude, De Kinderkring in Woubrugge.

advertentie advertentie