ANBI

Studio Kaag en Braassem Foto: Studio Kaag en Braassem

Studio Kaag en Braassem door de Belastingdienst toegelaten als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Algemeen

Statutaire naam: Stichting Streekomroep Braassemermeer

Roepnaam: Studio Kaag en Braassem

KvK-nummer: 41167990
RSIN-nummer: 802342553

Adres: Schoolbaan 1, 2371 VJ Roelofarendsveen
Telefoonnummer: 071 – 204 1449
E-mailadres: redactie@studiokaagenbraassem.nl

Bestuur

Voorzitter: Barry Verdel (barry@verdel.nl)
Penningmeester: Alwin Koek
Lid: Ed Straver
Lid: Ben Schuttenbeld

management: Anne-mer van Steennis (vansteennisa@studioalphen.nl)

Hoofdredactie

Hoofdredacteur: Anne-mer van Steennis (redactie@studioalphen.nl)

Programmabeleidbepalend Orgaan (PBO)   

Bart van Rijn (toerisme en recreatie, voorzitter) (bart@parkwijdeaa.nl)
André van Aarle (kerk)
Willy Cuvelier (maatschappelijke stroming)
Afgevaardigde OVKB (bedrijfsleven)  
Lucas Zoet (kunst en cultuur)  

Doelstelling

Studio Kaag en Braassem verzorgt een lokaal toereikend media-aanbod voor de inwoners van Hoogmade, Kaag, Leimuiden, Nieuwe Wetering, Oude Ade, Oude Wetering, Rijnsaterwoude, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Woubrugge (gemeente Kaag en Braassem).

Dat doet zij via radio, televisie, internet en sociale media. De kerntaak van Studio Kaag en Braassem is het exploiteren van een actuele, betrouwbare en onafhankelijke nieuwsvoorziening en het uitzenden van lokale actualiteitenprogramma’s op radio, televisie en internet.

Het media-aanbod van Studio Kaag en Braassem geeft een beeld van de maatschappelijke behoeften in de gemeente Kaag en Braassem. Studio Kaag en Braassem verricht activiteiten die nodig zijn om haar publieke taak te vervullen. Studio Kaag en Braassem gebruikt de beschikbare zendtijd op haar uitzendkanalen volledig voor dit media-aanbod, dat in het bijzonder bedoeld is voor de inwoners van de gemeente Kaag en Braassem.

Beleidsplan

Radio
Meer dan de helft van de bruto beschikbare zendtijd van Studio Kaag en Braassem moet ingevuld worden met lokale actualiteitenprogramma’s of andere lokale programma’s die voldoen aan maatschappelijke behoeften. Iedere werkdag zendt Studio Kaag en Braassem in de ochtend- en avondspits een drie uur durend nieuwsprogramma uit. Gedurende de dag passeren verschillende actualiteiten de revue. Aan het begin van de avond is er ruimte voor verdieping (politiek, debat, talkshow) en maatschappelijke behoeftes (cultuur, live muziek, jeugd). De weekendprogrammering is gevormd rondom de sportuitzendingen op zaterdag en zondag en de kerkuitzending op zondag.

Televisie
De kern van de televisieprogrammering van Studio Kaag en Braassem bestaat uit een nieuwsuitzending, een sportuitzending, een cultuuruitzending en is er zendtijd voor lokale evenementen. Het uitzendblok wordt meerdere dagen herhaald. Alle televisieprogramma’s die Studio Kaag en Braassem uitzendt moeten lokale actualiteits- of lokale maatschappelijke behoeften-waarde hebben.

Internet
De nieuwsvoorziening op de website van Studio Kaag en Braassem is de basis voor de nieuwsdienst die gebruikt wordt voor alle uitzendkanalen van Studio Kaag en Braassem. Naast nieuwsartikelen zijn ook video- en audioreportages te bekijken en te beluisteren via de website.

Beloningsbeleid
Studio Kaag en Braassem is in de kern een vrijwilligersorganisatie. De omroep heeft twee vaste personeelsleden in dienst, waaronder de hoofdredacteur die verantwoordelijk is voor het journalistieke, redactionele en programmabeleid. Alle andere medewerkers van Studio Alphen (bestuursleden, PBO-leden, managementteamleden en content makers) werken op vrijwillige basis.

Wijze van financiering
De inkomsten worden voor ruim 90% verkregen uit subsidiegelden, beperkte inkomsten worden verkregen uit reclameruimte van de omroep. De inkomsten gebruikt de Studio Kaag en Braassem om te voldoen aan haar taken vanuit de mediawet en  worden uitgegeven aan de realisatie van lokale content. De omroep staat onder toezicht van het Commissariaat van de Media.

advertentie advertentie