KB Actueel

KB Actueel brengt elke zaterdag de achtergronden bij het nieuws, met aandacht voor en live verslagen van lokale onderwerpen en gebeurtenissen.

Edwin Christiaans en Syb van Ruiten brengen je tijdens de zaterdaglunch hiervan op de hoogte aangevuld met het weer, half 2 van CD, jaren 60, 70, 80 en 90 muziek maar ook de hits van vandaag en nieuw talent. Nederlandstalig, Duits, Frans of Italiaanse muziek komt ook voldoende aan bod.

Edwin Christiaans kent een lange radiocarrière. Hij begon in de jaren 80 bij Radio Parade, de Haarlemse Ziekenomroep, waarna Radio Vogelenzang volgde, voor het Psychiatrisch Ziekenhuis in Vogelenzang. In de jaren 90 kwam de overstap naar lokale radio. Bij Heatwave Radio met uitzendgebied Jacobswoude en Alkemade heeft Edwin zich jarenlang met veel plezier vermaakt. Na een lange tussenstop pakte hij de draad op 1 mei 2021 weer op bij Studio Kaag en Braassem. Het (radio)bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Syb van Ruiten is inmiddels gewend achter een microfoon te zitten. De geboren en getogen ‘Veender’ staat midden in de regio en is daarom extra nieuwsgierig naar de lokale gebeurtenissen. Als tweedejaars student aan de School voor Journalistiek biedt hij KB Actueel de nodige journalistieke ondersteuning. Maar naast praten houdt hij ook van muziek en schenkt hij aandacht aan nieuw, vaak Nederlands, talent.

advertentie advertentie