Achttiende editie Sprietlopen: Verkleed over spriet van ponton naar ponton

Foto: Oranje Comité Leimuiden

LEIMUIDEN - Na een afwezigheid van twee jaar wordt zaterdag 11 juni het Sprietlopen weer gehouden. Evenals in 2019 niet op de oude plek aan de Drechtkade, maar aan het Noordeinde op het terrein van De Rijk Beschoeiing- en Steigerwerken. Deelnemers lopen van ponton naar ponton over een spriet (houten paal).

Ook deze achttiende editie staat naast de individuele oversteek, de Duoloop op het programma. Twee sprietlopers lopen tegelijk over twee sprieten van het ene naar het andere ponton. De twee duolopers houden ieder het uiteinde van een touw vast. Raakt één van de twee iets uit balans en geeft zij of hij een kort rukje aan het touw; dan kan dat zomaar foute boel betekenen voor de andere loper. Het is dus zaak in balans te blijven. want de opdracht is: samen droog over.

Wisselsprieten

Over het water liggen twee sprieten (houten palen) van ponton naar ponton. De deelnemers – bij voorkeur verkleed – lopen over de palen naar de overzijde. Deelnemers die droog overkomen, gaan door naar de volgende ronde. Uiteindelijk gaat het om het winnen van de Wisselsprieten. Per categorie zijn drie prijzen beschikbaar plus de WisselSpriet. Iedereen met een zwemdiploma mag meedoen.

Programma

Het Sprietlopen begint om 16.00 uur met de jeugd. De duoloop (alle leeftijden) en de senioren starten rond 17.00 uur. De afterparty met de Leimuidense DJ Glenn start rond 18.30 uur. Het tijdschema is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 15.00 uur bij De Rijk en tot 14.00 uur in Café Keijzer aan de Dorpsstraat 30. Eerder inschrijven kan ook. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Keijzer, ook is een formulier opgenomen in het programmaboekje van de feestweek en is het formulier te downloaden via de website van de organisatie.

advertentie advertentie