Bonte verzameling straattheater tijdens UITKAIK 2022

ROELOFARENDSVEEN – De culturele aftrap van het seizoen in de Veen is als vanouds UITKAIK. Zondag 18 september is er van alles te zien en te beleven in het dorpscentrum van Roelofarendsveen.

UITKAIK is het straattheaterfestival dat WijPresenteert, samen met Winkelhart Roelofarendsveen en Oranjecomité Juliana. organiseert als feestelijke start van het culturele seizoen. Het festival is een samenspel van optredens met professioneel straattheater door lokale verenigingen met theater, muziek, dans en acrobatiek.'Verrassing, verwondering, ontmoeting, ontspanning en plezier voor deelnemers en toeschouwers', omschrijft WijPresenteert het festival.

Programma

Een greep uit het brede programma:

SplotsZ, het pop- en cultuurpodium in de Veen, presenteert zich op vier tijdblokken - 13.00 uur, 14.00 uur, 15.10 uur en 16.25 uur, met een diversiteit aan optredens op haar podium.

De Flying Acrobats zijn om 13.30 uur, 14.45 uur en 16.00 uur te zien. Deze hoogvliegers op de trampoline zorgen voor spectaculaire stunts.

De muzikanten Jip & Daym verzorgen om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.30 uur een vrolijk live optreden met een gezonde dosis humor.

DDF Crew treedt op met een Jump Rope (springtouw-entertainment), een snelle combinatie van hiphop, acrobatiek, gymnastiek en breakdance. Tijden: 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

Verder is er de hele middag door ponystappen, schminken en kan een simulatierace gedaan worden in een grote truck; de Kermis Simraces. Living statue John Hoogenboom verrast wederom met zijn performance.

Voor de kinderen is er Theater De Winter met een beeldende theatervoorstelling met een lach en een griezel om 13.30 uur, 14.45 uur en 16.00 uur.

En speciaal voor de UITKAIK is er een terras ingericht waar de cliënten van Zorgtuin de Tas koffie en taart serveren.

Het volledige programma en een plattegrond met alle locaties is te vinden via deze link.

Praktisch

UITKAIK is van 13.00 tot 17.00 uur en is te bezoeken in het Veense dorpscentrum, in de omgeving van het Noordplein, Zuidplein en Noordhoek. Kaarten zijn niet nodig. Alles is gratis te bekijken en te bezoeken. De winkels zijn zondag 18 september open van 12.00 tot 17.00 uur.

Start kaartverkoop

De online kaartverkoop voor het nieuwe seizoen bij WijPresenteert is vrijdag 9 september van start gegaan.

advertentie advertentie