Gepubliceerd op 17 Maart 2020 om 12.59 uur

Burgemeester Van der Velde: ‘Help mensen die het anders niet redden’

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Burgemeester Marina van der Velde plaatst dinsdag een bericht over de coronacrisis, gericht aan alle inwoners van de gemeente Kaag en Braassem. Van der Velde zegt het mooi te vinden hoe de maatregelen worden opgevolgd, zoals de opvang van kinderen van ouders en verzorgers met cruciale beroepen.

Ook roept de burgemeester iedereen op om zich aan de maatregelen te houden. 'Beperk het sociale contact om het virus geen kans te geven. Help mensen die het anders niet redden. Alleen dan kunnen we deze enorme opgave het hoofd bieden', aldus de burgemeester. Het volledige bericht van Van der Velde is hieronder te lezen.

Bericht van de burgemeester

Beste inwoners van Kaag en Braassem,

het coronavirus houdt ons allen bezig en de impact van de nieuwe maatregelen op onze samenleving is groot. Ook in Kaag en Braassem. Kinderen gaan de komende drie weken niet naar school maar volgen thuisonderwijs, horecaondernemers en fitnessclubs moeten de deuren sluiten, en aan ons allen wordt gevraagd fysiek afstand van elkaar te houden. De maatregelen raken iedereen in onze gemeenschap. Dat maakt ons onzeker. Hoe blijven we gezond? Hoe gaat het met ons werk of onze opleiding? Hoe kan mijn bedrijf blijven bestaan? Reële zorgen die ik met u deel.

Alle horeca en sport- en fitnessclubs hebben hun deuren inmiddels gesloten. We vertrouwen op ieders verantwoordelijkheidsgevoel dit besluit goed na te leven. Scholen en kinderopvangorganisaties zorgen voor opvang van kinderen aan inwoners met cruciale beroepen. Mooi hoe dat opgepakt wordt.

De winkels zorgen voor voldoende bevoorrading, dus hamsteren is niet nodig. Laten we ervoor zorgen dat er voor iedereen voldoende producten in de winkels beschikbaar blijven. Dank aan alle bedrijven die zo hard werken om die kant van onze maatschappij draaiende te houden.

Ik heb grote waardering voor al die mensen die zorgen voor onze veiligheid en gezondheid. Voor alle mensen in de zorg, in het onderwijs, in de kinderopvang, die met elkaar zorgen dat we de stappen kunnen zetten die nodig zijn om uiteindelijk corona het hoofd te bieden. Maar denk ook aan het personeel dat werkt in de voedselvoorziening, aan de vuilophaaldiensten… Belangrijke groepen in onze samenleving die juist nu onmisbaar zijn.

Alles is even anders. We maken met elkaar een bijzondere periode door die impact heeft op het leven van iedereen. Ook de komende weken zullen voor iedereen onwerkelijk en misschien spannend zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit met elkaar kunnen en dat we ons met elkaar aan de maatregelen houden. Beperk het sociale contact om het virus geen kans te geven. Help mensen die het anders niet redden. Alleen dan kunnen we deze enorme opgave het hoofd bieden.

Warme groet,

Burgemeester Marina van der Velde-Menting

advertentie
 
advertentie