Cultureel Centrum Hoogmade viert vijftigste verjaardag

HOOGMADE - Stichting Cultureel Centrum Hoogmade (CCH) bestaat vijftig jaar en viert dit in oktober met verschillende activiteiten én een jubileumboek.

In het najaar van 1972 is Stichting Cultureel Centrum Hoogmade, in nauwe samenwerking met de initiatiefnemers, alle plaatselijke verenigingen en de toenmalige gemeente Woubrugge, opgericht. Het begon met de bouw van een gymnastiekzaal en dorpshuis die de naam 'De Schuur' kreeg. Uitbreiding kwam er met de aankoop van de boerderij van familie Disseldorp. CCH kon hierdoor onderdak bieden aan peuters, kleuters, jongeren en ouderen voor allerlei verenigingsactiviteiten in de accommodaties Drieluik, De Stal en De Barg. Als vijfde accommodatie heeft CCH nog De Brug. In dit jeugdhonk komen jongeren uit Hoogmade samen.

Viering

Om het jubileum te vieren, is er een speciale commissie samengesteld. De commissie is nog bezig met het programma, maar een aantal onderdelen is al bekend. Vrijdag 14 oktober is er een workshop voor de leerlingen van basisschool Ter Does. Zaterdagmiddag 15 oktober is de jubileumbijeenkomst met receptie. Hier treedt koninklijke muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade op. Verder wordt deze zaterdag een tentoonstelling geopend met een film en slide-show van documenten, foto’s en krantenknipsels over 50 jaar CCH. Zondagmiddag 16 oktober is er in De Stal livemuziek uit de 60- en 70-tiger jaren.

Jubileumboek

Bestuurslid van de stichting, Frans Witteman, is in het CCH-archief gedoken en heeft een jubileumboek samengesteld. Het jubileumboek gaat over de historie van het CCH met veel aandacht voor de gebruikers, de leden van de hurende clubs, stichtingen en verengingen. Het jubileumboek is 140 pagina’s dik en bevat tientallen afbeeldingen en ongeveer honderd foto’s. Het boek komt beschikbaar in een eenmalige uitgave (A4 met kaft) en kost 15 euro. De voorinschrijving is gestart. Een exemplaar bestellen kan tot 15 augustus 2022 via jubileumboek@cch-hoogmade.nl of telefonisch bij Frans Witteman, 06-53775400.

advertentie advertentie