De nieuwe wethouders van Kaag en Braassem: 3 mannen, 1 vrouw, van 25 tot 63 jaar

Foto: Gemeente Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Gerben van Duin (PRO Kaag en Braassem), Dolf Kistemaker (PRO Kaag en Braassem), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) worden de nieuwe wethouders van de gemeente Kaag en Braassem. Zij worden woensdag geïnstalleerd tijdens een extra gemeenteraadsvergadering.

Van Duin gaat zich als wethouder onder andere buigen over de portefeuilles Sociaal Domein, Kistemaker krijgt onder andere de portefeuilles Wonen, Omgevingsvisie/Omgevingswet en Mobiliteit. Van Egmond krijgt de portefeuilles Financiën, Onderwijs en Participatie, Peters wordt verantwoordelijk voor onder meer Ruimtelijke Ordening en Grondzaken.

De definitieve en complete portefeuilleverdeling wordt na de eerste vergadering van het college van burgemeester en wethouders bekendgemaakt.

Gerben van Duin (63, PRO Kaag en Braassem)

Van Duin is na een carrière bij de politie in 1994 in Noordwijk begonnen als raadslid bij de lokale politieke partij Noordwijks Belang. Vanaf 2002 was hij zeventien jaar wethouder. In oktober 2020 werd Van Duin wethouder in de gemeente Nieuwkoop namens Natuurlijk Nieuwkoop. Daar werkte hij tot vorige week aan onder meer Sociaal Domein, Sport, Cultuur, Onderwijs en Duurzaamheid.

Dolf Kistemaker (58, PRO Kaag en Braassem)

Kistemaker heeft een lange ambtelijke carrière achter de rug. Bij verschillende gemeenten heeft hij functies bekleed binnen het fysieke domein. Momenteel werkt hij als afdelingshoofd bij de gemeente Edam-Volendam. In zijn voormalige woongemeente Lisse is hij jarenlang actief geweest als raads- en burgercommissielid.

Nick van Egmond (25, D66)

Van Egmond werkt op dit moment nog bij Achmea op het gebied van Public Affairs. Sinds 2013 is hij betrokken bij D66 Kaag en Braassem en sinds 2018 is hij lijsttrekker en fractievoorzitter voor die partij. Daarvoor was hij actief als burgerraadslid.

Yvonne Peters (56, VVD)

Peters heeft zowel in de consultancy bij RBG Adviesgroep als in de bedrijfsautomatisering bij Exact Software gewerkt. Na actief te zijn geweest in de gemeenteraden van Alkemade en Kaag en Braassem is Peters al acht jaar wethouder. In deze nieuwe collegeperiode wijzigen de portefeuilles waar zij voor verantwoordelijk is sterk.

Lees ook: Het nieuwe raadsakkoord: sneller woningen bouwen, energiebesparing, geen verhoging belastingen

advertentie advertentie