Dean Hoogendoorn pakt eerste podiumplek in OK Junior-klasse

Foto: Blatter Media

WOUBRUGGE - Dean Hoogendoorn uit Woubrugge heeft zijn eerste podiumplek behaald in de OK Junior-klasse. De 11-jarige karter denderde op het circuit van het Italiaanse Francoacorta naar de tweede plek tijdens de derde ronde van de WSK Super Master Series.

Slechts drie tienden van een seconde scheidden Dean van de overwinning. Daarmee liet de debutant in deze zeer competitieve internationale klasse een duidelijke stijgende lijn zien. Tijdens de eerste ronde van de titelstrijd werd Dean zevende, tijdens de tweede ronde vierde en zondag dus tweede. 

Dean was in de vrije trainingen supersnel en zette die snelheid in de kwalificatie om in een tweede plek in zijn groep en een vijfde plek overall. En dat in een deelnemersveld van 92 rijders. In de heats toonde Dean vervolgens een superieure snelheid. Maar liefst drie van de vijf heats won hij met overmacht. De snelle Zuid-Hollander is nota bene de jongste deelnemer van allemaal. Veel rijders in de OKJ zijn zelfs drie jaar ouder dan hij.

Tweede plek in finale

Zijn resultaten in de heats beloofden natuurlijk het nodige goeds voor Prefinale A (de prefinale met de 36 snelste rijders). Dean stelde niet teleur, want ook die race won hij. De finale werd een spannende race met veel gevechten en strijd. Dean reed weg met een andere rijder, sloeg samen met hem een gat van zo’n vier seconden op de rest en finishte uiteindelijk op plek 2. 'Ik ben echt wel blij met deze podiumplaats', zegt Dean in een reactie. 'Natuurlijk had ik liever de race gewonnen, het scheelde ook niet veel, maar na de pech van vorige week is dit erg mooi.'

Deans volgende race is de vierde en laatste ronde van de WSK Super Master Series. Die race wordt het laatste weekend van februari gehouden op het circuit van Sarno.

Lees ook: Dean Hoogendoorn na comeback dichtbij podium in WSK Series.

advertentie advertentie