Definitief: eerste elftal EMM ‘21 voetbalt volgend seizoen op zaterdag

Foto: Chris Vogel

ROELOFARENDSVEEN - Het eerste elftal van EMM '21 gaat de overstap maken van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Die keuze heeft het bestuur van de Veense voetbalvereniging donderdagavond gemaakt na een speciale informatieavond voor de clubleden.

Omdat in de afgelopen week vier competitiegenoten van EMM '21 besloten om over te stappen, is het tij ook bij de kersversie fusieclub van DOSR en WVC gekeerd. Dinsdagavond werden de spelers en technische staf bevraagd door het bestuur. Zij gaven aan de switch naar het zaterdagvoetbal te willen maken.

Het beoogde bestuursbesluit op woensdagavond bleef uit, mede om donderdag een informatiebijeenkomst in te gelasten. Normaliter kan een dergelijke keuze alleen voorgelegd worden tijdens een algemene ledenvergadering. Daar was het te kort dag voor. Na de informatieavond is de knoop alsnog doorgehakt.

Voetbalbond KNVB maakt het voor clubs mogelijk om volgend seizoen eenmalig de overstap te maken van het zondag- naar zaterdagvoetbal (of andersom) én om op hetzelfde niveau te blijven spelen. Dat geldt voor alle verenigingen met een eerste elftal dat uitkomt in de eerste, tweede, derde of vierde klasse. De deadline ligt op 30 september.

In het verleden betekende een vrijwillige overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal dat een team verplicht in de allerlaagste afdeling moest starten, ongeacht het niveau waar de ploeg 's zondags speelde. Daar ziet de KNVB nu van af, omdat de belangstelling voor het zondagvoetbal in rap tempo afneemt onder spelers.

ROAC enige zondagclub

In tegenstelling tot EMM '21 blijft gemeentegenoot ROAC wel op zondag voetballen. De Rijpweteringers maken geen gebruik om van de zondag-eerste klasse naar de zaterdag-eerste klasse te gaan.

ROAC blijft daarmee de enige zondagvereniging in Kaag en Braassem. EMM '21 (tweede klasse), Kickers '69, MMO en Woubrugge (allen vierde klasse) spelen volgend seizoen op zaterdag met hun vlaggenschip.

LEES OOK: Donderdag spoedbijeenkomst EMM ‘21, spelers willen naar zaterdagvoetbal; ROAC blijft op zondag

advertentie advertentie