Dit is het programma voor 4 en 5 mei bij het gemeentehuis in Roelofarendsveen

Foto: Dennis Knetsch

ROELOFARENDSVEEN - Zaterdagavond 4 mei herdenken we tijdens de Nationale Dodenherdenking burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Dit is het programma van 4 en 5 mei in Kaag en Braassem.

Op 4 mei om 19.00 uur begint de herdenking buiten voor het gemeentehuis waar een groot aantal stoelen staat opgesteld voor de bezoekers. ‘Liefde voor Harmonie’ en ‘Door Gunst Verkregen’ verlenen gezamenlijk hun muzikale medewerking. Het koor Scala zal samen met hun eigen Combo dit jaar weer de zang verzorgen.

Bevrijdingsdag

Op 5 mei zullen de lopers van Plantaris om 00.00 uur in Wageningen de vlam ophalen met als doel om 12.00 uur in Roelofarendsveen bij het monument het vrijheidsvuur te ontsteken. Wethouder Gerben van Duin zal daarbij een korte toespraak houden en Liefde voor Harmonie zal deze feestelijke gebeurtenis muzikaal ondersteunen en vervolgens bevrijdingsmuziek spelen.

Aansluitend zullen leden van het 4&5 mei comité met een aantal genodigden de vrijheidsmaaltijd nuttigen en een toast uitbrengen op onze vrijheid.

Lees ook: Koningsdag 2024 in Kaag en Braassem: van voetgolf tot bungeeroeien.

advertentie advertentie