Documentaire ‘De oorlog is Oud Ade binnengekomen’ over ramp MH17

OUD ADE - Over twee weken is het precies vijf jaar geleden dat Malaysia Airlines vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Bij de ramp op 17 juli 2014 komen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 193 Nederlandse passagiers. Twee van hen komen uit Oud Ade, Truike Heemskerk en Erik van der Poel.

Het jonge stel was bekend in Oud Ade. Truike en Erik waren onder andere verbonden aan voetbalclub ROAC en toneelvereniging VIOS. Samen gingen ze in juli 2014, nietsvermoedend, op weg naar Bali voor een vakantie. Het nieuws dat diezelfde dag volgde, sloeg in het dorp in als een bom.

De herdenkingsdienst in de kerk wordt op een groot scherm in een overvolle sporthal vertoond. Daarnaast hangt bij veel huizen in Oud Ade de vlag half stok, maar liefst zes weken lang.

Documentaire

KRO-NCRV heeft een documentaire gemaakt over de ramp. In 'De oorlog is Oud Ade binnengekomen' is te zien hoe het vijf jaar na de ramp gaat met de nabestaanden en dorpsbewoners. Met onder anderen de ouders van Erik, vrienden van het stel en de voorzitter van de voetbalclub wordt teruggeblikt op de vreselijke gebeurtenis.

De documentaire 'De oorlog is Oud Ade binnengekomen' is woensdag 17 juli om 21.10 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.advertentie