Donatieknop in Veense supermarkt voor voedselbank KBEN

ROELOFARENDSVEEN - Voedselbank Kaag & Braassem En Nieuwkoop maakt voor het eerst gebruik van een donatieknop. De knop is geplaatst bij Supermarkt Plus in Roelofarendsveen.

Voorheen stonden vrijwilligers van de voedselbank in de supermarkt om producten in ontvangst te nemen voor in de voedselpakketten. 'Het wordt steeds moeilijker om elke keer voldoende vrijwilligers te vinden voor deze zaterdagochtendactie,' laat Kees Uit den Boogaard, voorzitter van Voedselbank KBEN, weten.

De donatieknop staat nu één maand in de Plus Roelofarendsveen om daar donaties te ontvangen, waarna het apparaat naar de volgende supermarkt/verswinkel gaat.

Donatieknop gebruiken

Het gebruik is simpel, bij het apparaat is een knop in te drukken ter waarde van 2.50, 5 of 10 euro. Door een bankpas voor het scherm te houden, wordt het bedrag afgeschreven. 'Het totale maandbedrag wat is gedoneerd, wordt in de desbetreffende supermarkt/verswinkel aan voedingsproducten besteed.'

Voedselbank Kaag & Braassem En Nieuwkoop kan op deze manier vooral lang houdbare kwaliteitsproducten kopen. 'Maar een zeker zo belangrijke reden is het om constant onder de aandacht te blijven van het grote publiek. Zonder uw hulp wordt het voor ons erg moeilijk om aan voldoende goede en gevarieerde producten te komen. Tot nu toe is dat altijd goed gelukt, maar dat vergt wel constante ondersteuning.'

advertentie advertentie