Drie schaatsers uit Kaag en Braassem actief op NK: Chloé Hoogendoorn op podium 1000 meter

Foto: focusbyhanneke

WOUBRUGGE / HOOGMADE - Drie schaatsers uit Kaag en Braassem kwamen afgelopen weekend in actie op het NK in Heerenveen. Lieke Hoogendoorn kwam in actie op het NK Allround. Chloé Hoogendoorn en Kai Verbij schaatsten het NK Sprint. Chloé deed dat succesvol en kwam op het podium van de 1000 meter.

Chloé Hoogendoorn had een succesvol weekend op het NK Sprint. Het toernooi bestond uit twee dagen. Allebei de dagen werd de 500 meter en de 1000 meter verreden. Op zaterdag schaatste Hoogendoorn zich op de 500 meter naar de zesde plek en op de 1000 meter naar de derde plek. Een dag later herhaalde ze die resultaten, waardoor het lid van ijsvereniging Woubrugge naar het podium mocht bij de 1000 meter. In het eindklassement werd de schaatster van het Jumbo-Visma Development Team vijfde.

Kai Verbij kwam ook in actie op het NK Allround. De schaatser uit Hoogmade wist het podium niet te halen. Zaterdag had Verbij een moeizame dag, met een achtste plek op de 500 meter en een vijftiende plek op de 1000 meter. Zondag ging dit een stuk beter, toen hij vierde werd op beide afstanden. In het eindklassement noteerde hij een zesde plek.

Debutant

Lieke Hoogendoorn - zusje van Chloé - maakte haar debuut op een NK bij de senioren. Zij schaatste het NK Allround en kwam daar op drie afstanden in actie. Op de 500 meter werd ze vijftiende, op de 1500 meter achttiende en op de 3000 meter werd Hoogendoorn zestiende. In het eindklassement van het NK werd ze zestiende.

Lees ook: Lieke & Chloé Hoogendoorn schaatsen NK Allround & Sprint

advertentie advertentie