Duizend roeiers nemen het tegen elkaar op in nieuwe Kaagrace

Kaagrace 2017 Foto: Facebook Kaagrace

KAAG - Duizend fanatieke roeiers, dames en heren, nemen zaterdag 11 juni de Kagerplassen over voor de Kaagrace.

Op de Kaag, zoals watersporters de plassen noemen, strijden de roeiers in zo’n honderd boten tegen elkaar in de vijftiende editie van de Kaagrace. Het belooft een spektakel te worden waar watersportliefhebbers uit het hele land ieder jaar naar uitkijken.

Rondom de Kaagsociëteit en de Zijldijk is het tijdens de Kaagrace een komen en gaan van roeisloepen en deelnemers. Voor toeschouwers dus goed om te beseffen dat het sportieve evenement over de weg minder goed bereikbaar is. De organisatie adviseert om vooral per boot naar de Kaag te komen.

Nederlands kampioenschap

Er valt op 11 juni voor de ruim duizend roeiers ook echt iets te winnen. De Kaagrace telt mee voor het Nederlands kampioenschap voor de Pilot Gigs (de van oorsprong Engelse sloepen) en de roeisloepen. Naast de langeafstandsraces zijn er spectaculaire sprintraces met de finish voor de toren van de historische Kaagsociëteit.

Burgemeester van gemeente Teylingen Carla Breuer opent het evenement om 10.55 uur.

Starttijden

De starttijden van de races zijn als volgt:

  • 11.00 uur - Start 15 kilometer Dames Sloepen
  • 11.30 uur - Start 6 kilometer Dames Gigs
  • 13.00 uur - Start 6 kilometer Heren Gigs
  • 14.00 uur - Start 15 kilometer Heren Sloepen

De bijzondere sfeer van de Kaagrace is mee te maken, maar ook thuisblijvers kunnen de races volgen. De KaagRace is de hele dag live te volgen via een livestream op YouTube.

advertentie advertentie