Eerste twee orkesten van Dweilen tussen de Plassen bekend

Dweilen tussen de Plassen Foto: Facebook Dweilen tussen de Plassen

LEIMUIDEN – Het dweilorkestenfestival Dweilen tussen de Plassen maakt zijn retour. Zondag 9 juni is het zover. Waar het festival vorig jaar nog onmogelijk was door organisatorische en financiële moeilijkheden, maakt de organisatie nu de eerste orkesten voor de editie van 2024 bekend. Het festival is dit jaar mede tot stand gekomen in samenwerking met het Oranje Comité.

Het eerste orkest is het Dameskapel 3igenwijs uit Delft. Dit orkest ontstond nadat een aantal meiden aan de bar zaten en het idee van een dameskapel wel zagen zitten. In de maanden daarna werd er hard geoefend door dames met en zonder ervaring in het bespelen van instrumenten. Nu zijn ze het eerste orkest dat zich meldt voor het Dweilen tussen de Plassen festival.

Als tweede meldt het Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht zich. Deze gemengde groep speelt op veel evenementen, zoals carnaval, bruiloften en jubilea. Hierdoor is het repertoire erg divers. De orkestnaam komt van het gezegde dat muzikanten altijd dorst schijnen te hebben: 'Zonder drank geen klank', aldus Dweilorkest Dorst.

Het festival vindt plaats op 9 juni in de haven van Leimuiden.

Lees ook: Geen Dweilen tussen de Plassen in Leimuiden dit jaar

advertentie advertentie