Fantastisch weer voor Beachvolleybal Leimuiden

Foto: De Zandhappers (Beachvolleybal Leimuiden)

LEIMUIDEN - Het was zonnig tijdens de 24e editie van Beachvolleybal Leimuiden. 21 teams speelden zondagochtend tegen elkaar in drie poules. Ook aan de jonge toeschouwers was gedacht: schminken, popcorn, suikerspinnen, een stormbaan en een springkussen zorgden voor vertier. 

Op zaterdag startte de voorbereiding van het toernooi met de stort van 240 kuub zand. Met vier vrachtauto’s en tractoren werd naar heen en weer naar Rijsenhout gereden om zand om te halen. Het opgebroken kruispunt in Leimuiden was speciaal aangepast om een directe toegang tot het dorp mogelijk te maken.

Winst voor de Zandhappers

De meest fanatieke volleyballers speelden in poule A, in poule C was het de lol die zegevierde. In poule B hadden de Vlamwakers een speciale gast, namelijk burgemeester Astrid Heijstee-Bolt, helaas kon zij degradatie naar poule C niet voorkomen.

De finale werd om 17.00 uur gespeeld tussen de nummers 1 en 2 van de eindstand in de poule, de Zandhappers tegen Veld 20. Deelnemer van Veld 20 Max Janssen zei na afloop: 'Die finale van twee keer tien minuten leek wel een eeuwigheid te duren, door de spanning.'

De winst was voor de Zandhappers, niet zo vreemd, want iedereen is lid van volleybalvereniging Setumup. De teamleden droegen de prijs op aan scheidend voorzitter Frank van Klink, de wedstrijdleider van de dag. Hij is verhuisd naar Culemborg en stopt daarom met zijn functie.

Afterparty op het plein

Na de prijsuitreiking was er een afterparty met DJ Twan en feestzanger Denny de Klerk, waardoor het lang druk bleef op het plein. De mannen van transport, die begonnen om 19.00 uur weer en 2,5 uur later werd de laatste zandkorrel van het plein geveegd, alsof er niks gebeurd was.

De organisatie is iedereen dankbaar voor haar of zijn bijdrage, het was een topdag voor Leimuiden. Volgend jaar is de 25e editie van het evenement. Het vindt dan weer op de eerste zondag van september plaats, want de F1 in Zandvoort is op de laatste zondag van augustus.

advertentie advertentie