Floris Schoonderwoerd stopt als wethouder in Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem) kondigt dinsdag aan te stoppen als wethouder in de gemeente Kaag en Braassem. Na 25 jaar voor de (voormalige) gemeente gewerkt te hebben, zegt Schoonderwoerd het tijd te vinden voor een nieuwe uitdaging.

In 1997 startte Schoonderwoerd zijn carrière in de lokale politiek als commissielid. Van 1998 tot 2002 was hij burgerraadslid en van 2002 tot 2009 raadslid van de gemeente Alkemade. Vanaf de start van de fusiegemeente Kaag en Braassem, inmiddels dertien jaar geleden, was Schoonderwoerd wethouder, waarin hij zich onder andere heeft beziggehouden met de stelselwijzigingen in het sociaal domein en de implementatie van de omgevingswet.

'Nog elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Toch is het nu tijd om ook de vertrouwde omgeving van het gemeentehuis van Kaag en Braassem, in mijn rol als wethouder, achter me te laten en het nieuwe, nu nog onbekende, een kans te geven. Ik vind dit best spannend', schrijft Schoonderwoerd in een bericht op Facebook.

In de komende tijd blijft Schoonderwoerd nog gewoon wethouder in Kaag en Braassem en zal hij een ondersteunde rol blijven vervullen voor PRO Kaag en Braassem. Daarbij is hij ook beschikbaar als lijstduwer voor die partij tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

advertentie advertentie