Foto-expositie Erma Rotteveel brengt imperfectie van kerkbrand Hoogmade in beeld

HOOGMADE/OUD-ADE - De kerk in Hoogmade staat er sinds de verwoestende brand in 2019 niet al te florissant bij. Fotograaf Erma Rotteveel bracht dat in beeld. De OLVG kerk De Goede Herder is te zien in de nieuwe expositie in Gallery Ghoyhuys in Oud Ade, die op zondag 19 december wordt geopend.

De foto’s werden in het voorjaar van 2021 gemaakt. Met de foto’s wil de fotograaf een verrassend, confronterend en ontroerend beeld losmaken. Het doel is om de schoonheid van imperfectie te laten zien. De foto’s zijn niet alleen te bezichtigen, er is ook mogelijkheid om een foto te kopen.

Rotteveel verkoopt zelden vrij werk. Het geld dat wordt opgehaald met deze verkoop gaat volledig naar Stichting De Groene Punt. Deze stichting wil het parochiebestuur financieel ondersteunen om de kerk te kunnen herbouwen. Daar wordt ook een loterij voor georganiseerd.

Het Ghoyhuys maakt de expositieruimte belangeloos beschikbaar en neemt alle consumpties voor zijn rekening. Op zondagmiddag 19 december wordt de expositie geopend door burgemeester Astrid Heijstee. De expositie is ook op maandag 20 en dinsdag 21 december van 14.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen.

advertentie advertentie