Gefrituurde grillworst verovert snackwereld: ‘Blikvanger die de tong streelt’

De winnende snack Foto: Frituurwereld

ROELOFARENDSVEEN - Het is een flinke grillworst met kaas en dan uit de frituur. De naam: Grillbikkel. De snack is bedacht in Roelofarendsveen door snackbarhouder Marcel Norder en de plaatselijke keurslager Van der Meer. Mystery guests van het Nederlands frituurcentrum proefden de uitvinding en vonden de grillbikkel zo lekker dat ze hem met goud bekroonden. 'Dit is niet zomaar een fabriekssnack', zegt Norder trots daarover.

Een paar jaar geleden vroeg Marcel Norder van snacksalon De Schelp uit Roelofarendsveen zich ineens af: waarom is er geen snackvariant van de populaire grillworst? Daar moest verandering in komen en dus sloeg hij aan het experimenteren samen met de keurslager. Het resultaat werd een gefrituurde variant: de grillbikkel.

'We hebben gekeken naar hoe groot de worst moest worden en of er wel of juist geen kaas in moest', legt Norder het proces uit. Het resultaat is een flinke maaltijd: 120 gram worst met kaas uit de frituur. 'Het is inderdaad een grotere snack', legt de Veender uit in radioprogramma Menno in de Middag. 'Hij moest wel goed op een pistoletje passen.'

De grillbikkel: een behoorlijke maaltijd Foto: Frituurwereld

Volgens de smulinspecteurs van het frituurcentrum, de belangenvereniging van de frituurspeciaalzaken, is de uitvinding uit Roelofarendsveen 'een blikvanger van jewelste die de tong streelt'. Ze roemen de snack om de sappigheid, de gebruikte specerijen en stevige bite. Daarom is de gefrituurde grillworst in de prijzen gevallen en met een gouden oorkonde bekroond.

Dat het geen lichte maaltijd is, beaamt Marcel Norder zelf ook: 'Op de calorieën moet je niet altijd letten', relativeert hij. 'Het gaat om de balans.'

TikTok

De ontwikkeling van de snack is een aantal jaren geleden begonnen, maar sinds vorig jaar is de snackbarhouder aan de bekendheid gaan werken. Social media deed de rest. Vooral een filmpje op TikTok is enorm goed bekeken: 235.000 keer.

advertentie advertentie