Gemeente zet nieuwe plannen voor bouwprojecten Noordeinde en Zuideinde ‘on hold’

Foto: Dennis

ROELOFARENDSVEEN - De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft het college verzocht om nieuwe plannen voor bouwprojecten aan het Noordeinde en Zuideinde in Roelofarendsveen voorlopig 'on hold' te zetten. Dat is te lezen in een bericht op de website van de gemeente. 

De reden van het verzoek zijn de verkeersproblemen van het Noordeinde en Zuideinde. De gemeenteraad wil daarom geen nieuwe aanvragen meer in behandeling nemen, totdat er een gefundeerd plan van aanpak, inclusief een tijdspad van uitvoering, ligt voor het oplossen van deze problemen. 

Het gaat hierbij om bouwplannen die een toename van verkeersbewegingen tot gevolg hebben. 'Het heeft geen betrekking op bouwplannen waar reeds een aanvraag voor is ingediend of die direct passend zijn in het bestemmingsplan', schrijft de gemeente. 'Zodra de plannen concreet zijn voor het Noordeinde en Zuideinde, kunnen de gewenste bouwprojecten alsnog in gang gezet worden.' Het college heeft toegezegd deze motie van de gemeenteraad uit te voeren.

Motie aangenomen

De gemeenteraad heeft op 7 maart 2022 een motie aangenomen over een onderzoek voor een verkeersveiliger Noordeinde en Zuideinde. Er is onderzocht welke (technische) mogelijkheden er zijn om het Noordeinde verkeersveilig en toegankelijk te houden. De voorgestelde maatregelen worden in juni aan de gemeenteraad gepresenteerd.

Omwonenden van het Noordeinde en Zuideinde in Roelofarendsveen klagen al langere tijd over de enorme verkeersdrukte. Vooral voor schoolgaande kinderen is de grote hoeveelheid auto's een risico. In januari werd nog een brandbrief geschreven aan de gemeente. 

Lees ook: Brandbrief inwoners Noordeinde in Roelofarendsveen: ‘Verkeersmaatregelen nu nodig’.

advertentie advertentie