GGD Hollands Midden belt niet meer bij positieve coronatest

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Vanwege het grote aantal coronabesmettingen in de regio heeft GGD Hollands Midden besloten om mensen die positief getest zijn voortaan niet meer te bellen. Wel krijgen zij een mail van de gezondheidsdienst.

Door de vele positieve tests is het voor de GGD niet mogelijk om uitgebreid bron- en contactonderzoek te doen. 'Afgelopen week testten 7312 personen uit de regio positief. Door die explosieve groei van 52 procent is het niet meer haalbaar om besmettingen aan elkaar te koppelen of te herleiden', aldus de gezondheidsdienst.

In de afgelopen weken heeft de GGD geprobeerd om clusters binnen verzorgings-, verpleeghuizen en de thuiszorg in beeld te houden. 'Maar ook dit was afgelopen week niet meer uitvoerbaar.' Een van de gevolgen daarvan is dat de GGD zorginstellingen niet meer kan waarschuwen en informeren over coronabesmettingen. 'De instellingen zijn nu vooral zelf verantwoordelijk voor het instellen van extra maatregelen op hun locatie(s). Wel kunnen instellingen bij de GGD terecht voor vragen en advies.'

Lees ook: Aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem blijft toenemen

advertentie advertentie