Grootschalige werkzaamheden kruispunt N207 in Leimuiden starten

LEIMUIDEN - Aankomend weekend starten de grootschalige werkzaamheden aan het kruispunt van de N207 met de Dokter Stapenséastraat en de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. In het eerste van vier weekenden is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.

De afsluiting duurt van vrijdag 22 januari 20.00 uur tot en met maandag 25 januari 06.00 uur. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Voor fietsers en voetgangers blijft de oversteek over de N207 toegankelijk.

Om de nachtelijke overlast te beperken, start de aannemer op donderdag 21 januari al met het plaatsen van damwanden. 'Deze werkzaamheden veroorzaken geluids- en trillingshinder en vinden het gehele weekend gedurende de dagperiode plaats', meldt de provincie.

Andere periodes

In nog drie weekenden en een nacht is de aannemer bezig op en rond het kruispunt. Van vrijdag 29 januari 20.00 uur tot en met maandag 1 februari is tijdens de werkzaamheden de Dokter Stapenséastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Van vrijdag 5 februari 20.00 uur tot en met maandag 8 februari 06.00 uur is dat opnieuw het geval.

Van vrijdag 19 februari tot en met maandag 22 februari is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 februari is de gehele N207 tussen Leimuiden en de Leimuiderbrug in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt die nacht omgeleid, onder andere via de A4.

Pontje voor fietsers

Het fietspad richting en over de Leimuiderbrug is vanaf maandag 18 januari niet meer bereikbaar. Er wordt een pontje ingezet, zodat fietsers van Noord- naar Zuid-Holland en terug kunnen komen. De pont vaart dagelijks totdat het fietspad weer is opengesteld, naar verwachting rond 29 januari.

Bekijk hieronder de huidige situatie van het kruispunt en de situatie zoals die in de plannen omschreven staat.
advertentie advertentie