Hoorspel ‘Stervend Europa’ in het donker in Poco Más

ROELOFARENDSVEEN - WIJ Presenteert zet zaterdagavond 15 april een bijzondere voorstelling op het podium van Poco Más: een hoorspel om naar te kijken. Het meest bijzonder? De voorstelling wordt in het donker uitgevoerd.

Trompettist Hans Dagelet en producer Jan van Eerd hebben de handen ineengeslagen en bewerkten samen de roman Stervend Europa van Ivan Goll. De voorstelling is een live uitgevoerd hoorspel met livemuziek die de luisteraar aan de stoel doet kluisteren. Dagelet heeft enkele stukken uit de roman omgetoverd tot luisterspel. Als trompettist heeft hij samen met producer Van Eerd tekstfragmenten met licht hallucinerende klanken - van jazzy trompet tot allerlei vibes en samples - tot een geheel weten te brengen.

Het hedendaagse Europa

Alles past exact bij het verhaal en de dreigende leegte van een luidruchtig interbellum-tijdperk. 'Waar men ook gaat of staat, overal hoor je de klaagzang van de te bewust geworden ziel die geloof en liefde verloren heeft en er volledig alleen voor staat', klinken de woorden in het donker. 'Als individu volstrekt aan zijn lot overgelaten in de onvruchtbare asfaltwoestijn van de razende wereldstad.'

Dagelet en Van Eerd brengen de verleidelijke roman naar het nu om het hedendaagse Europa een spiegel voor te houden. Meer informatie en tickets op de website van WIJ Presenteert.

advertentie advertentie