Kaag en Braassem betaalt mee aan schaatshal in Leiden

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De gemeente Kaag en Braassem is bereid mee te betalen aan de nieuwe overdekte ijsbaan in Leiden. De gemeenteraad van Kaag en Braassem stemde maandagavond unaniem in met het voorstel om eenmalig 170.000 euro bij te dragen.

Leiden wil een nieuwe 333 meter-baan aanleggen. Omdat de schaatshal een regiofunctie heeft, wil Leiden de baan alleen aanleggen als omliggende gemeenten meebetalen. Aan hen wordt gevraagd om naar rato van het aantal inwoners mee te betalen.

De gemeenteraad is het eens met wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem) dat de schaatstempel belangrijk is voor de schaatsverenigingen in en de inwoners van Kaag en Braassem.

Twee keer olympisch goud

Kaag en Braassem heeft een rijk schaatsverleden. Olympiers Margot Boer, Joan Haanappel, Bob de Jong, Sanne van der Star, Mark Tuitert en Kai Verbij komen er vandaan of hebben er gewoond.

De Jong en Tuitert wonnen in respectievelijk 2006 en 2010 goud op de Olympische Spelen. 'Mooi nieuws vanuit Leimuiden', schrijft Bob de Jong in een bericht op Twitter. Ook Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent woont in Kaag en Braassem.

advertentie advertentie