Kermismarathon brengt tweeduizend euro op voor stichtingen Moier en Groen Licht

overhandiging cheques Kermismarathon

ROELOFARENDSVEEN - Honderden lopers verschenen zaterdag 17 september aan de start van de One en Only Kermismarathon. Zaterdag 29 oktober zijn de cheques uitgereikt aan twee goede doelen, meldt Alles in Kaag en Braassem.

De lopers renden voor Stichting Moier en Stichting Groen Licht. Vertegenwoordigers van deze stichtingen namen zaterdag beiden een cheque van 1000 euro in ontvangst. Daniëlle van der Meer van de organiserende Loopvereniging Plantaris overhandigde de cheques aan de twee stichtignen bij hoofdsponsor Verdel ICT & Media.

De doelen

Stichting MOIER is een initiatief van ouders om voor hun jong volwassen kinderen met autisme en/of verstandelijke beperkingen de best passende woonsituatie te creëren. Hierbij krijgen zij dagelijkse begeleiding door middel van 24-uurs zorg. De stichting gebruikt het bedrag voor sportactiviteiten.

Stichting Groen Licht draagt in Kaag en Braassem bij aan een groenere en schonere gemeente. Van het sponsorbedrag schaft zij vuilknijpers aan. Inwoners die meedoen aan de actie ‘Adopteer een straat’ gebruiken deze bij hun schoonmaakwerkzaamheden.

Lees ook: One en Only Kermismarathon gaat terug naar het Stenen Tijdperk

advertentie advertentie