Oorzaak storingen eindelijk ontdekt: Leimuiderbrug tien dagen dicht voor reparatie

Foto: Google Street View

LEIMUIDEN - Het was de laatste jaren een bron van ergernis voor automobilisten, de storingen aan de Leimuiderbrug. Ook afgelopen jaar stonden er vaak rijen auto's eindeloos te wachten voor de brug. De oorzaak is nu gevonden: het blijkt slijtage te zijn aan onderdelen van het hydraulisch systeem. 

De laatste brugwachter werd vervangen door een elektronisch systeem op afstand, dat maakte de brug gevoeliger voor storingen. Ook de slagbomen werkten niet altijd goed. 

Om de problemen op te lossen wordt er groot onderhoud gepleegd aan het noordelijke brugdek. Hiervoor moeten cilinders worden verwijderd. Dat kan alleen als de brug helemaal open staat. Daarom kan er tijdens de reparatie geen gebruik worden gemaakt van het brugdek. 

Hinder op de weg

De reparatie van de brug begint op vrijdag 8 december 2023 om 23.00 uur tot en met maandag 18 december om 06.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de N207 ter hoogte van de Leimuiderbrug afgesloten voor auto's en vrachtwagens.

Openbaar vervoer en nood-en hulpdiensten mogen wel over de brug rijden en worden langs de werkzaamheden geleid.

Fietsers, bromfietsers en voetgangers mogen van de zuidelijke brug gebruik maken, daar wordt alleen klein onderhoud gepleegd. Al het andere gemotoriseerde verkeer moet tijdens de werkzaamheden omrijden via de A4/N446 bij Woubrugge of via de A4/N201/N231.

Gevolgen voor het scheepvaartverkeer

De scheepvaart ondervindt hinder van het onderhoud vanaf vrijdagavond 8 december 23.00 uur tot en met 17 december 2023. De werkzaamheden aan de brug zorgen voor een volledige stremming van de oostelijke Ringvaart ter hoogte van Leimuiden van zaterdag 9 december tot en met 17 december. Schepen moeten omvaren via de westelijke Ringvaart.

Op vrijdag 8 december en maandag 18 december is er ook geen bediening van de brug. Scheepvaart lager dan 2,40 meter kan op 8 en op 18 december wel onder de brug doorvaren.

advertentie advertentie