Lichaam gevonden van man die gezocht werd in Oud Ade

Foto: John van der Tol

KAAG EN BRAASSEM - Het lichaam dat donderdagavond werd gevonden in de Vadedoplas bij Leiderdorp, is van de 38-jarige Leiderdorper die al ruim twee weken werd vermist. Dat bevestigt de politie vrijdagochtend.

De man werd sinds 24 maart vermist. Hij werd toen voor het laatst gezien bij een tankstation. De politie deelde de naam en een foto van de man. Even later werd er ook aandacht aan de vermissingszaak besteed in het opsporingsprogramma Team West.

Ook zijn er grote zoekacties geweest naar de man. Zo werden sloten en vijvers in het dorp uitgekamd. Daarnaast zochten tientallen mensen van het Veteranen Search Team op meerdere plekken. Ook in het Ghoybos in Oud Ade werd gezocht.

Die zoekacties leverden niets op. Donderdag werd het lichaam door kanoërs gevonden in de plas bij de Doeshaven in Leiderdorp.

Hoe het stoffelijk overschot in het water is gekomen en wat de doodsoorzaak is, is nog niet bekend. Er is geen sprake van een misdrijf, meldt de politie.

'Vreselijk om te horen dat hij niet meer leeft'

De familie schrijft via een persbericht 'iedereen te willen bedanken voor de grote inspanningen om hem te vinden': 'Na een onzekere periode van bijna drie weken is het vreselijk om te horen dat hij niet meer leeft.'

'Het is een bericht waarvan je hoopt dat je het nooit krijgt. We merken dat veel lieve mensen met ons meeleven, dit doet ons goed en houdt ons hopelijk ook de komende periode op de been.'

Lees ook: Grote zoekactie in Oud Ade vanwege vermiste man

advertentie advertentie