Manon Bakker uit Roelofarendsveen interviewde Eva Jinek over haar nieuwe boek: ‘Een gezellig en leuk gesprek’

OUDE WETERING - Waarom Eva Jinek een boek schreef en wie ze ermee wilde bereiken. Het waren de vragen die de Roelofarendsveense Manon Bakker vrijdag 7 maart aan de presentatrice en schrijfster stelde in de Spreng in Oude Wetering. Manon was door Joris en René Koek van boekhandel Veenerick gevraagd om het vraaggesprek te leiden, omdat Eva op Internationale Vrouwendag graag geïnterviewd wilde worden door een vrouw uit de omgeving. 

Het was de eerste keer dat ze iets dergelijks deed, vertelde Manon Bakker maandag op de radio in De Ochtendshow van Wesley Hoek bij Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem. De zenuwen speelden de Veense zo af en toe parten. Maar nadat ze door Eva, zelf een van de beste interviewers van Nederland, gerust werd gesteld, verliep het vraaggesprek soepel.

Droom groot

'Om me voor te bereiden had ik al met Eva gebeld', vertelde Manon in De Ochtendshow. 'Het was de bedoeling dat we elkaar vijf minuten spraken, maar voor ik het wist, zaten we een half uur aan de telefoon.' Eva Jinek was op verzoek van de Roelofarendsveense boekhandel naar Oude Wetering gekomen om haar tweede boek 'Droom Groot no.2' te presenteren en te verkopen. Manon wist, naast de vragen over haar boek, Eva ook andere vragen voor te schotelen. Hoe ze keek naar de verkiezingen in Amerika, bijvoorbeeld. Of hoe ze dacht over de situatie in de tv-wereld en de commissie Van Rijn.

Manon: 'Ze wilde een gezellig en leuk gesprek. Omdat ze zelf goed kan interviewen snapt ze ook hoe het werkt om geïnterviewd te worden. Dat maakte het allemaal een stuk eenvoudiger.' Na afloop kreeg het publiek, dat in groten getale naar de voormalige kerk gekomen was, de gelegenheid om vragen te stellen en om Eva’s nieuwe boek te kopen.

Goed gesprek

Manon is tevreden over hoe haar allereerste interview is verlopen. Op de vraag van Wesley wie ze hierna wil interviewen, lepelde ze – nadat ze door de presentator de beste interviewer van Roelofarendsveen werd genoemd – spontaan de naam van John van ’t Schip op. 'Ik heb niet zoveel idolen, dit was de eerste naam die in me opkwam', zei Manon lachend.

Lees ook: Nationale Voorleesdagen weer voorbij: voorlezen, grabbelen en poppenkast

Luister hieronder naar het volledige interview met Manon Bakker. De Ochtendshow is elke werkdag te beluisteren van 7:00 tot 10:00 uur op de radio bij Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem. In de show word je volledig bijgepraat over alle actualiteiten in de beide gemeenten.
advertentie advertentie