Meerdere automobilisten raken rijbewijs kwijt na controles op N207

LEIMUIDEN/WOUBRUGGE - De politie heeft afgelopen weekend snelheidscontroles uitgevoerd op de N207, naar aanleiding van meerdere klachten. Een aantal automobilisten maakte het behoorlijk bont, waardoor zij hun rijbewijs kwijt zijn.

Zaterdagavond controleerde de politie ter hoogte van de kruising in Leimuiden. 'Twee bestuurders reden daar 93 kilometer per uur, een bestuurder 99 kilometer per uur en een bestuurder reed zelfs 128 kilometer per uur', laat de politie weten. De maximumsnelheid op dit stuk van de N207 is maar 50 kilometer per uur. Van de grootste snelheidsduivel, een 50-jarige bestuurder uit Bodegraven, is het rijbewijs ingevorderd.

Later op dezelfde avond scheurde een 20-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn over de provinciale weg, in de buurt van Woubrugge. De bestuurder reed 142 kilometer per uur, waar een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur. Ook het rijbewijs van deze bestuurder is door de politie ingenomen.

Op zondag was het weer raak tijdens de snelheidscontroles. Meerdere bestuurders reden veel te hard en een 19-jarige bestuurder uit Zevenhoven moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 120 kilometer per uur over een kruising reed.

advertentie advertentie