MeerWonen bouwt 20 nul-op-de-meter sociale huurwoningen in Roelofarendsveen

ROELOFARENDSVEEN - MeerWonen realiseert twintig nieuwe nul-op-de-meter sociale huurwoningen in het project Aan de Braassem in Roelofarendsveen. Op 1 juli ondertekende de woningcorporatie een overeenkomst met Bébouw Midreth, die de woningen gaat bouwen. Eind 2021 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden.

Het nieuwe complex omvat levensloopbestendige appartementen die extra geïsoleerd zijn en voorzien van een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Hierdoor wordt er, gemiddeld genomen, voldoende stroom opgewekt om de woningen van energie te voorzien.

Er komen kleinere woningen, geschikt voor starters of als zorgwoning, en grotere appartementen. De exacte invulling van de appartementen wordt door MeerWonen nader onderzocht

Voorrang aan inwoners Kaag en Braassem

De appartementen worden met voorrang aan inwoners van de gemeente Kaag en Braassem toegewezen. 'In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners die een sociale huurwoning in deze gemeente achterlaten', meldt MeerWonen. De oplevering van het appartementencomplex staat gepland voor de tweede helft van 2022.

advertentie advertentie