Nieuw Integraal Kind Centrum in Leimuiden officieel geopend

LEIMUIDEN - Het Integraal Kind Centrum (IKC) De Lei in Leimuiden is maandagochtend officieel geopend. Daarbij vond ook de sleuteloverdracht plaats. Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem) overhandigde de sleutel aan Kristel van Goozen, directeur van De Lei, en Jolanda van Tol, directeur van kinderopvang Snoopy.

Beide organisaties gaan nu verhuizen naar het nieuwe gebouw. Naar verwachting worden aan het einde van dit jaar de eerste lessen gegeven in IKC De Lei. 'Door de energie die alle partijen hierin gestopt hebben is het schoolgebouw en de inrichting van de omliggende wijk een prachtig resultaat geworden', zegt wethouder Schoonderwoerd.

Het nieuwe gebouw is bijna energieneutraal, waarmee het een duurzaam gebouw is en voldoet aan de eisen van deze tijd. Het biedt ruimte aan kinderopvang Snoopy, een peuterspeelzaal en basisschool De Lei.

Hieronder is het radio-interview van eind vorige week met verantwoordelijk wethouder Floris Schoonderwoerd te beluisteren, waarin hij vooruitblikt op de opening van het IKC in Leimuiden en het besluit om ook in Rijsaterwoude een IKC te bouwen. KB Actueel is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren op de radio bij Studio Kaag en Braassem.
advertentie