NK Legpuzzelen: zo snel mogelijk 1000 stukjes in elkaar

Foto: Studio Kaag en Braassem

ROELOFARENDSVEEN - Een spannende eindstrijd ontvouwde zich afgelopen weekend bij NK Legpuzzelen in Roelofarendsveen. Het winnende team de Puzzelpoezen versloeg nummer twee Jan, we hebben haast met een voorsprong van zeven seconden.

Het is de derde keer dat de Puzzelpoezen het Nederlands Kampioenschap winnen. 'Gewoon alleen maar trots en gillen', voelde een van de winnaars Maaike Baay toen ze het laatste stukje had gelegd. 'Echt onbeschrijflijk.'

'Zuur, maar het is de eerste keer dat we meedoen', vertelt Teun Braat die de tweede prijs in ontvangst mocht nemen. 'Dit is ook al heel mooi.'

Ook individueel en in duo's

Het evenement werd dit jaar op twee dagen georganiseerd, zaterdag en zondag was Hal60 het toneel van dit jaarlijkse puzzelevenement. Voor het eerst werd er niet alleen gestreden in teams van vier personen, maar ook individueel en in duo's. 

Zondagmiddag deden in totaal deden 48 teams mee aan de finale met teams van vier personen. Jan van Haasteren en zijn andere tekenaars waren live op het evenement aanwezig, terwijl zij tekeningen maakten. 

advertentie advertentie