Maandagochtend opnieuw storing Leimuiderbrug

Het lege brugwachtershuisje bij de Leimuiderbrug Foto: Omroep West

LEIMUIDEN - De Leimuiderbrug in Leimuiden kampte maandag tijdens de ochtendspits opnieuw met een storing waardoor het verkeer moest omrijden via Woubrugge/Roelofarendsveen en de A4.

In de ochtendspits richting de A4 leidde dat op de N207 voor een lange file, die bijna een uur extra reistijd opleverde. Voor velen was het na de Kerstvakantie de eerste werkdag en die begon dus met veel vertraging.

De brugdelen konden niet helemaal dicht. Volgens een woordvoerster van de provincie Noord-Holland was dit vrijdagmiddag ook het euvel. Dit is toen opgelost door een specialistisch team, maar vanochtend was de brug om dezelfde redenen weer niet bruikbaar voor het verkeer. De storing was uiteindelijk rond 13:00 uur verholpen. Voor de scheepvaart is de Ringvaart ter hoogte van de Leimuiderbrug tot nader berichtgeving gestremd.

Storingen na hersteloperatie nog niet voorbij

De basculebrug over de Ringvaart van Haarlemmermeer wordt de laatste maanden geteisterd door storingen. Twee weken geleden werd een grote hersteloperatie aan de brug uitgevoerd. Maar de storingen zijn daarmee nog niet voorbij; vrijdagmiddag was er ook een storing aan de Leimuiderbrug.

advertentie advertentie