Plan voor veelbesproken tulpensteiger is definitief van de baan

ROELOFARENDSVEEN - De veelbesproken tulpensteiger, die aangelegd zou moeten worden ter hoogte van de Galgekade in Roelofarendsveen, komt er definitief niet. Dat heeft de gemeenteraad van de gemeente Kaag en Braassem maandagavond besloten.

De steiger, in de vorm van een tulp en inclusief uitkijkpunt, zou een impuls moeten geven aan de Braassemboulevard. Omwonenden trokken al snel aan de bel met de mededeling dat zij niets van de plannen wisten. Daarna is er alsnog een participatietraject opgestart door de gemeente.

Ook is besloten dat er een nieuwe weg ingeslagen moet worden om te bekijken hoe intensieve recreatie aan de Braassem vorm en invulling kan krijgen.

Motie van wantrouwen

Het CDA diende tijdens de raadsvergadering een motie van wantrouwen in tegen wethouder Petra van der Wereld (Samen voor Kaag & Braassem). De fractie is onder meer van mening dat het proces niet juist is verlopen, de gemeenteraad niet goed is betrokken in het dossier en er ongeveer 50.000 euro gemeenschapsgeld onnodig verloren is gegaan.

De motie van wantrouwen kon, los van de fractie van het CDA, niet rekenen op steun van andere raadsleden. Andere partijen zijn ook van mening dat er dingen niet goed gegaan zijn, maar dat wethouder Van der Wereld daarna er alles aan gedaan heeft om de fouten recht te zetten.

advertentie advertentie