Politieagent handelt juist door vrouw neer te schieten

Foto ter illustratie Foto: ANP

ROELOFARENDSVEEN - De politieagent die op Nieuwjaarsdag een 53-jarige vrouw in haar been schoot, heeft hierbij juist gehandeld. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. De agent wordt daarom niet vervolgd voor het schieten op de verdachte.

De politie kwam op 1 januari af op een melding van een vrouw die een mes bij zich had. De agenten die als eerste bij de vrouw waren, wachtten buiten de woning nog op versterking, toen de vrouw al met het mes naar buiten kwam.

De agenten riepen meerdere keren dat de vrouw het mes weg moest leggen, maar hier luisterde ze niet naar. Daarom hebben ze met een taser geprobeerd de vrouw aan te houden, maar dit had ook geen effect.

Gehandeld zoals het hoort

Daarop werd eerst een waarschuwingsschot gelost, maar de vrouw bleef met het mes op de agenten aflopen. Uiteindelijk heeft een van de agenten gericht op het been van de vrouw geschoten. Hierop kon de vrouw worden aangehouden.

De aanhouding is vastgelegd met camerabeelden. Op basis van die beelden concludeert het OM dat de agent heeft gehandeld zoals het hoort. De politie mag hierbij geweld gebruiken. Volgens het OM is er in deze situatie alles geprobeerd wat mogelijk was, voor er gericht is geschoten.

advertentie advertentie